Dnevni center za otroke in mladostnike PetKa je med šolskim letom odprt med tednom. V času letnih in zimskih šolskih počitnic pa se izvaja počitniški program od 9.00 do 15.00 ure. Namen vseh naših aktivnosti je opremljanje mladega človeka za življenje, tako da pridobiva delovne navade, nove spretnosti in nova znanja, in da aktivno preživlja prosti čas. V dnevnem centru lahko otroci in mladi pridobijo pomoč in podporo pri različnih socialnih in učnih stiskah. Dogajajo se različne tematske urice za pogovor in izražanje stisk, misli in idej - tako kot »Klepetalnica« in druge skupine za otroke in mladostnike.

Program ima preventivno funkcijo, znotraj katere nudi vzgojno, psihosocialno in učno pomoč otrokom in mladostnikom, nudi strukturirano okolje za kvalitetno preživljanje prostega časa, nudi pa tudi strokovno pomoč in številne koristne informacije.

Kontakt

Dnevni center za otroke in mladostnike Koper                      

E-mail: dnevnicenter.kp(a)gmail.com

Kolarska ulica 10,

6000 Koper - Capodistria              

Zemljevid

Tel.št.: 05 66 34 590 ali  051 389 608                  

Program je financiran v okviru petletnega programa z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter s strani Mestne občine Koper.

Vsako leto nas podpirajo tudi različni donatorji in posamezniki (Lions klub Ankaran Istra, Banka Koper, Petrol, SportForum Slovenija, KŠOK, Telekom Slovenija, Mlinotest, Cineplexx, Gledališče Koper, Lekarna na Ogrlici, Agraria Koper, Actual…) za kar se jim v imenu otrok in družin v stiski iz srca zahvaljujemo. V program Dnevnega centra PetKa se vključujejo koprske osnovne šole, Društvo prijateljev mladine, Društvo za nenasilno komunikacijo ter druge organizacije in društva, ki se pri svojem delu srečujejo z otroci in mladostniki.

Če nas želite podpreti z donacijo (finančno, s storitvijo ali z materiali za ustvarjanje, kuhanje, športnimi pripomočki…), ste vedno dobrodošli.